Logo uwwet.nl wetgeving overwegingen rechter juridische bijstand jurisprudentie uitwerkingen rechtspraak juristen regelgeving uitspraken advocaten besluiten notaris wetten rechtsbijstand rechterlijke beslissingen toelichtingen rechtshulp
www.uwwet.nl is er voor iedereen. Wij bedoelen da        dereen.
Bestudeer uw rechten en plichten op uwwet.nl
-
-
Andere informatie
Rechten studeren
Het recht en de studieHet recht en de studie

Het recht structureert een groot deel van ons leven en er is bijna altijd sprake van juridische handelingen en juridische elementen. U kunt onder meer denken aan: het kopen van een tros bananen, het lenen van een boek bij de bibliotheek, het betrokken raken bij een ongeluk, het stelen van een rolletje drop, het ontslaan van een werknemer, de overdracht van een huis en het boeken van een hotel in het buitenland. Naast deze aspecten kun je ook denken aan grondrechten (vrijheid van meningsuiting), de inrichting van de staat en de totstandkoming van oorlogen wereldwijd. Ook fusies van bedrijven en het vaststellen van de uitkomsten van cao-onderhandelingen.

Het recht kan worden vergeleken met het geraamte van de maatschappij. Het recht is wellicht ook noodzakelijk om samen te leven en om in een ingewikkelde samenleving de mensen van die samenleving te laten samen leven op een vreedzame en eerlijke wijze. Kortom: wie rechten wilt gaan studeren zal te maken krijgen met bijna alle aspecten van mens en maatschappij.

Als student leer je om te gaan met wetgeving en hoe je deze kunt interpreteren. Een goede jurist is in staat een probleem te analyseren, het van meerdere kanten te bekijken om vervolgens met een oplossing te komen. Je krijgt inzicht in het functioneren van wetgeving en de wisselwerking die bestaat tussen maatschappij en de mensen in de maatschappij. Ook krijg je inzicht in de vraag hoe juridische vraagstukken kunnen worden opgelost.

-
-
WWW.UWWET.nl
Sinds 2009. Alle rechten voorbehouden.

Uwwet.nl