Logo uwwet.nl wetgeving overwegingen rechter juridische bijstand jurisprudentie uitwerkingen rechtspraak juristen regelgeving uitspraken advocaten besluiten notaris wetten rechtsbijstand rechterlijke beslissingen toelichtingen rechtshulp
www.uwwet.nl is er voor iedereen. Wij bedoelen dan ook iedereen.
Bestudeer uw rechten en plichten op uwwet.nl
-
-
Nieuws


Datum en nieuws - januari 2010:


29 januari 2010
'Tijdens een zitting van het Gerechtshof ís-Gravenhage heeft de verdachte de voorzitter van het gerechtshof aangevallen. De verdachte staat in hoger beroep terecht voor een meervoudige strafkamer, nadat hij door de rechtbank was veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf wegens diefstal met geweld met dodelijke afloop.

Tijdens de zitting van het hof bevond zich aan beide zijden van de verdachte parketpolitie ter beveiliging. De verdachte was tijdens de behandeling van de zaak rustig gaan staan, alsof hij een papier wilde overhandigen aan de voorzitter. Vervolgens sprong hij met gebruikmaking van een opstapje onverhoeds over de tafel waarachter de drie raadsheren zaten en greep hij de voorzitter bij de keel. Een aanwezige bode kon onmiddellijk ingrijpen en de verdachte is met de parketpolitie afgevoerd. De voorzitter bleef ongedeerd.

Na een korte onderbreking is de zitting voortgezet. De verdachte heeft een deel van de zitting nog letterlijk geboeid bijgewoond, maar is uit de rechtzaal verwijderd nadat hij luidruchtig de orde bleef verstoren. Het openbaar ministerie heeft in deze zaak gerekwireerd dat de verdachte wegens moord wordt veroordeeld tot zestien jaar gevangenisstraf. Het hof heeft na het requisitoir de behandeling van de zaak onderbroken om de verdachte en diens raadsman in de gelegenheid te stellen over ruim veertien dagen het woord te voeren ter verdediging'.25 januari 2010
Vandaag om 15.25 heeft de rechtbank Haarlem het faillissement uitgesproken van de vereniging met volledige rechtsbevoegdheid: Haarlemsche Football Club Haarlem, ofwel HFC Haarlem.Bron: www.rechtspraak.nl.Klik hier voor mededelingen.

-
-
WWW.UWWET.nl
Sinds 2009. Alle rechten voorbehouden.

Uwwet.nl